Koopkrachtpremie

Werkgevers hebben nog tot eind december tijd om een koopkrachtpremie toe te kennen aan hun werknemers.

De koopkrachtpremie werd in het leven geroepen om de werknemers een netto extraatje toe te kennen en zo een financieel duwtje in de rug te geven.

Werknemers kunnen tot maximaal 750 euro netto ontvangen van hun werkgever. Dit hangt af van de winst die hun werkgever heeft gemaakt in 2022 alsook van de gemaakte afspraken in het paritaire comité. 

Wanneer het paritaire comité tijdens het sociaal overleg een akkoord bereikt heeft, dan zal de werkgever verplicht zijn de modaliteiten vastgelegd op sectorniveau te volgen. De sector definieert dan wat een hoge en uitzonderlijk hoge winst is en welk bedrag aan koopkrachtpremie daar tegenover staat.

Heeft de sector geen akkoord afgesloten rond de koopkrachtpremie, dan kan de werkgever op eigen houtje alsnog beslissen zijn werknemers een koopkrachtpremie toe te kennen. Het bedrag is maximaal steeds 750 euro en de koopkrachtpremie moet voor 31 december 2023 worden toegekend.

Fiscale vrijstelling

Het bedrag dat wordt toegekend aan de werknemer is een netto bedrag, het bedrag van de koopkrachtpremie is dus volledig vrij van RSZ of bedrijfsvoorheffing.

Als werkgever betaal je bovenop het bedrag van de koopkrachtpremie een RSZ bijdrage van 16,5% naast de administratieve kosten van Monizze, Edenred of Sodexo.  De premie is fiscaal aftrekbaar.

Wat koop je daar nu eigenlijk mee met een koopkrachtpremie?

Deze koopkrachtpremie wordt in de vorm van een consumptiecheque toegekend, met een geldigheid tot en met 31 december 2024. Je kan deze dus spenderen zoals maaltijdcheques aan voeding of zoals ecocheques aan ecologische producten. 

Niet zeker wat de regelgeving binnen jouw sector is?

Kan je hulp gebruiken bij het implementeren van de koopkrachtpremie?

Heb je nog vragen over dit artikel?
Deel:
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!