Trek toptalenten aan in 2024

We leven in een tijd van constante innovatie en verandering. Naast je dagdagelijkse taken waarmee je zonder twijfel een volledige agenda vult, wil je ook op de hoogte zijn van alle hot topics en trends in het aantrekken en behouden van talent. Effectieve recruitmentstrategieën zorgen ervoor dat jij de talenten aantrekt die aansluiten bij de noden van je steeds veranderende of groeiende organisatie. We bezorgen je alvast 3 strategieën waar jij mee aan de slag kan!

#1. Een zeer kostenefficiënte wervingsstrategie is de ontwikkeling van een referral programma.

Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde doorlooptijd verkort, de kans op een culturele match vergroot én de wervingskosten dalen. Een referral programma hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Essentieel is dat er sprake is van een incentive zoals geld of extra vakantiedagen én dat je een feedbackcultuur creëert. Houd werknemers die iemand hebben doorverwezen op de hoogte en zorg hierdoor voor een verhoogde betrokkenheid.

#2. Geef prioriteit aan interne mobiliteit.

Naast de focus op het aantrekken van talent, moet je ook aandacht hebben voor het potentieel dat reeds in je onderneming aanwezig is.  Bedrijven zullen afstappen van de klassieke loopbaanladders en kiezen voor een raster dat zowel horizontale als verticale stappen in je loopbaan bevordert. Interne mobiliteit mogelijk maken kan verder gaan dan de werknemers een nieuwe functie of rol toewijzen. Creëer ook opening tot de ontwikkeling van vaardigheden die de onderneming in de toekomst nodig zal hebben.

#3. Verbeter de online (en offline) aanwezigheid van je bedrijf.

Dit bepaalt de eerste indruk van je potentiële kandidaten en zet de toon voor hun verwachtingen. Een professionele benadering en het regelmatig in beeld brengen van je onderneming bouwt geloofwaardigheid op. Gebruik getuigenissen van werknemers en voeg ze toe aan je vacaturepagina en sociale media of plaats ze op het reclamebord bij jou in de buurt. Medewerkers zijn dé ambassadeurs van je onderneming dus laat hen ook je content delen. Dit creëert een groter gevoel van vertrouwen dan wanneer je als onderneming content deelt.

Zoek je ondersteuning bij het vinden van talenten? Onze HR-experten bieden je graag een luisterend oor!

Heb je nog vragen over dit artikel?
Deel:
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!