Waarom een freelancer of consultant inschakelen?

De arbeidsmarkt is in beweging. Veel bedrijven kiezen voor het aanwerven van een vaste medewerker, wat enkele verplichtingen met zich meebrengt. De evolutie van het aantal freelancers gaat, volgens de cijfers van de SERV (Sociaal Economische Raad van Vlaanderen) en Statbel, de afgelopen jaren onafgebroken in stijgende lijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om als freelancer of consultant te werken. Dit heeft een aantal voordelen voor bedrijven, die steeds vaker gebruik maken van freelancers of consultants om hun personeelsbestand flexibeler te maken.

Uren, weken, maanden.

Een samenwerking met een freelancer of consultant kan je heel specifiek en flexibel per opdracht afsluiten en zelf bepalen wanneer deze eindigt. Indien de samenwerking toch zijn vruchten afwerpt of de noden verhoogd zijn, kan je de periode eenvoudig en in onderling overleg verlengen. Een kmo met nood aan enkele uren HR-ondersteuning per week, kan baat hebben bij een consultant of freelancer die flexibel ingezet wordt om alle HR-topics te behandelen. Een grote onderneming met een tijdelijk personeelstekort of een te hoge werkvoorraad kan, eventueel in afwachting van een vaste medewerker, geholpen worden door een fulltime freelancer of consultant.

“Freelancers zijn duur”.

Vaak krijgen we te horen freelancers of consultancybureaus duur zijn. In eerste instantie lijkt het inhuren van een freelancer of consultant duur omdat er relatief hoge uur- of dagtarieven gevraagd worden. Niet tegenstaande betaal je een freelancer of consultant enkel voor de geleverde arbeid zonder sociale lasten, eindejaarspremie, vakantiegeld, vakantie- & feestdagen, enz. Facturatie verloopt per uur of per vooraf afgesproken tarief.

Als opdrachtgever heb je heel wat kosten en papierwerk die wegvallen. Een freelancer of consultant geniet niet van de beschermende bepalingen van het arbeidsrecht of de voordelen die zijn vastgelegd in individuele of collectieve arbeidsovereenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan het recht op een minimumloon, vakantiegeld, een gewaarborgd loon bij ziekte, zwangerschapsverlof of een verzekeringspakket.

Brede visie, diepgaande kennis.

Freelancers en consultants werken vaak voor meerdere klanten in verschillende sectoren, wat een brede visie en diepgaande kennis met zich meebrengt. Dit is een waardevolle aanvulling voor bedrijven die zelf niet over een specifieke expertise beschikken of een frisse én kritische blik willen. Ze kunnen je wijzen op zaken die je zelf niet meer ziet en brengen vaak voorstellen tot innovatie en efficiëntie met zich mee. Hun onafhankelijkheid zorgt voor een objectieve, kritische kijk op zowel interne processen, toekomstige veranderingen als wijzigingen van leveranciers en diensten.

Ondernemersmentaliteit

Freelancers of consultants hebben een ondernemersmentaliteit. Ze houden de kosten zo laag mogelijk, zien graag snel resultaat en willen het beste resultaat. Het is belangrijk zichzelf of hun werkgeversmerk goed in de markt te plaatsen en hun imago hoog te houden. Deze duizendpoten zijn ermee vertrouwd meerdere ballen in de lucht te houden, snelheid te maken en ondersteuning te bieden binnen meerdere facetten van een onderneming.

 

Heb je nood aan een HR freelancer of consultant? Neem snel contact met ons op & wij zoeken de juiste match voor jou!

Heb je nog vragen over dit artikel?
Deel:
Facebook
LinkedIn
E-mail
WhatsApp

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!